Tossukkaat

Nämä lampaanvillasta neulotut ja huovutetut tossukkaat ovat sukan ja kengän välimuoto. Luonnon materiaalina villa pitää jalat lämpiminä ja kuivina, sillä villa imee kosteutta jopa 50 % omaan painoonsa nähden.

Käsityönä valmistetut, täysin yksilölliset tossukkaat tuovat mukavuutta arkeen.

Mukavuutta askellukseen tuo paljasjalkakengistä tuttu taipuisa pohja. Tossukkaissa on kestävä polyuretaanipohja, joka on luistamaton ja estää kulumista. Tossukkaiden erityisominaisuuksien ansiosta niillä voi liikkua monenlaisilla alustoilla. Tossukkaat mukautuvat ajan mittaan käyttäjän jalkaan istuviksi, tarjoten vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Tossukkaat ovat täydellinen valinta rentoon kotoilupäivään tai aktiivisempaan käyttöön, esimerkiksi veneilyyn.

Tossukkaan paljasjalkakenkämäisen taipuisan pohjan ansiosta käyttömukavuus on vertaansa vailla.

Tossukkaat ovat yksilöllisiä, käsin neulottuja ja alusta loppuun käsityönä valmistettu. Nämä tossukkaat ovat sinulle, joka arvostat vastuullisuutta, persoonallisuutta ja ainutlaatuisuutta. Tossukoilla voit nauttia sekä mukavuudesta että käytännöllisyydestä samanaikaisesti. Tossukkaita on mahdollista personoida eri tavalla, esimerkiksi yksilöllisellä merkillä, tupsulla, sydämellä tai vastaavalla, sekä varren korkeuden tai pohjan reunan korkeuden mukaan.

Tossukkaiden tärkeimmät ominaisuudet

  • Luonnonkuituinen villa on hengittävää materiaalia, eikä hiosta
  • Palkasjalkailuun sopiva — kävelet yhtä kevyesti kuin paljain varpain
  • Pohja on tasainen ja ohut, mutta kestävä
  • Ei ylimääräisiä tukia tai iskunvaimennuksia
  • Aktivoi jalkapohjan lihaksia, sekä ylläpitää ja kehittää tasapainoa
  • Helppohoitoiset — huolto onnistuu tuulettamalla
Lisää kuvia tossukkaista

Koot ja hinnat

Tossukkaita on saatavilla koossa 33-46. Värivaihtoehdot vaihtelevat kausittain tossukkaan pääraaka-aineen, villalangan, saatavuuden mukaan.

Tossukkaiden hinta vaihtelee koosta riippuen seuraavasti:

KokoHinta
2725 €
28, 2930 €
30, 3135 €
32, 3340 €
34, 3545 €
36, 3750 €
38, 3955 €
40, 4160 €
42, 4365 €
44, 4570 €
4675 €

Tossukkaiden hoito-ohjeet

Laadukkaiden materiaalien ansiosta tossukkaat kestävät hyvin jokapäiväistä käyttöä. Jos ”tossukastoukka” kuitenkin pääsee kuluttamaan tossukoita, niitä voi parsia kuten sukkia. Parsiminen on helpointa ennen kuin kuluma on muuttunut reiäksi. Tossuja voi harjata niin päältä kuin sisältä pehmeän tunnun ja ilmeen ylläpitämiseksi. Villa ei pidä hankauksesta, sillä silloin se nyppyyntyy. Nypyt voi poistaa nyppimällä, saksilla tai villakammalla, kuten villavaatteistakin.

Villa haluaa hengittää. Helppohoitoiselle villalle puhdistukseksi, kuten tossukkaiden jalkatuoksun poistamiseen, riittää usein tuuletus, Kun ilmankosteus on korkealla, villakuitu turpoaa, jolloin se poistaa itsestään sekä likaa että hajuja. Koska villa hylkii itse likaa, tossukkaat eivät tarvitse pesua. Jos tossukkaille
tulee tahra, pyyhkäise se nihkeällä liinalla, jotta tahra ei imeydy kuituun ja värjää villaa. Toisinaan tossukkaita voi raikastaa kuivapesemällä ne esim. kuivatetulla kahvinpurulla noin vuorokauden ajan.

Mikäli koet, että tossukkaat silti tarvitsee pesua, tossukat kannattaa pestä käsin. Tossukat voi myös pestä varovaisuutta noudattaen koneella, nestemäisellä pesuaineella villa- tai käsinpesuohjelmalla. Silloin tossukat on hyvä kuivattaa tossunkokoisten lestien päällä muodon ja koon säilyttämiseksi. Rumpukuivatusta ei suositella, sillä se vanuttaa ja siten kutistaa villaa. Myös 40-asteen kirjopesuohjelmaa voi käyttää.